Méér subsidie in 2024!

Goed nieuws! Ook in 2024 is er weer subsidie beschikbaar voor de aanschaf van isolerende kunststof kozijnen. De subsidie loopt net als afgelopen jaar via de ISDE: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing.

Goed nieuws: in 2024 is er namelijk meer subsidie beschikbaar dan in 2023!

De overheid heeft niet alleen het totale budget van de ISDE verhoogd, ook de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen zijn verhoogd voor 2024.

In totaal is er €600 miljoen beschikbaar voor de ISDE. Dit geld is beschikbaar voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen, de aanschaf van warmtepompen, de aanschaf van zonneboilers en aansluiting op het warmtenet.

Voor het nemen van isolatiemaatregelen in 2024 zijn de subsidiebedragen per m² verhoogd. Zo is het subsidiebedrag per m² voor HR++ glas in 2024 €26,50 terwijl het in 2023 nog €15 was. En voor kozijnpanelen is het subsidiebedrag per m² gestegen van €7,50 in 2023 naar €11,50 in 2024. Door deze verhoogde subsidie voor kunststof kozijnen in 2024 kunt u dus nog voordeliger kunststof kozijnen aanschaffen

Subsidie op isolerende kozijnen

Het verduurzamen van uw woning kan gepaard gaan met hoge kosten. Gelukkig zijn er vanuit de overheid weer nieuwe subsidies die u als huiseigenaar kan aanvragen. Voor maatregelen die u in 2024 laat uitvoeren kunt u gemiddeld 30 procent van de kosten vergoed krijgen. Zo ook voor het verduurzamen van uw woning door uw ramen en kozijnen te vervangen. Bij Ceran Totaalbouw B.V. kunnen we alle kozijnen leveren met HR++- of Triple (HR+++) glas (met isolerend kozijn), waardoor het mogelijk is om hier subsidie op aan te vragen. Wij zetten voor u op een rijtje waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen.

Hoeveel subsidie krijgt u voor isolerende ramen en kozijnen?

Het antwoord op een belangrijke vraag. Want hoeveel subsidie kunt u eigenlijk krijgen? In onderstaande tabel ziet u hoeveel u kunt terugvragen bij het Rijk na het installeren van duurzamer hoogrendementsglas.

Subsidiebedrag per m² 2022

HR++ glas€23
Kozijnpanelen / panelen in kozijn€10
Isolerende deur€23
Triple glas€65,50
Kozijnpanelen / panelen in kozijn€45
Isolerende deur€65,50

Subsidievoorwaarden ramen en kozijnen 

Subsidie aanvragen voor isolerende verbeteringen doet u, helaas, niet zomaar. Er zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden:

  1. U bent eigenaar van het huis waarin u de maatregelen neemt en u woont er ook zelf, of gaat er wonen. 
  2. U moet ten minste twee verschillende isolerende en/of energiebesparende maatregelen nemen. Het combineren van HR++-glas en Triple glas, eventueel in combinatie met panelen in een kozijn of isolerende deur, wordt gezien als één maatregel. 
  3. De aanvraag van de subsidie kant u pas achteraf doen, maar wel binnen 12 maanden nadat de eerste maatregel is uitgevoerd en betaald. 
  4. U moet ten minste 8 m² aan enkel of dubbel glas vervangen door HR++-glas of Triple glas. Het maximum is 45 m². 
  5. Kiest u voor het toepassen van Triple glas? Dan bent u verplicht om ook uw kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een U-waarde van maximaal 1,5 W/m²K.
  6. Het is van belang dat u kiest voor zeer goede isolatie met de juiste isolatiewaarde (Rd-waarde). Voor isolerend glas komt daar ook nog de U-waarde bij kijken, deze waarde geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijden wordt doorgelaten. Bij HR++-glas is dit maximaal 1,2 W/m²K en voor Triple glas moet dit kleiner zijn dan 0,7 W/m²K. 
  7. De subsidie geldt alleen voor het isoleren van bestaande woningen. Nieuwbouw en aanbouw komen dus niet in aanmerking. 
  8. De ramen moeten worden vervangen door een bouwinstallatiebedrijf dat voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen.

 

Subsidie op isolerend glas en isolerende kozijnen

Bij Ceran Totaalbouw B.V. hebben we kunststof kozijnen. Kiest u voor kozijnen inclusief beglazing? Dan worden deze geleverd met HR++- glas of Triple (HR+++) glas, waarop u dus subsidie kunt aanvragen. U krijgt subsidie op de kozijnen zodra ze voldoen aan de U-waarde in bovenstaande tabel. Wat de specifieke isoltatiewaarden zijn per product, kunt u terugvinden bij de specificaties op de productpagina onder het kopje ‘glas’. Let op: als u kiest voor Triple glas komt u alleen in aanmerking voor de subsidie als u daarbij ook isolerende kozijnen plaatst. Bijvoorbeeld onze kunststof kozijnen.

Zo vraagt u de subsidie aan

Heeft u ervoor gekozen om uw ramen te laten vervangen? En voldoet u plan aan bovenstaande voorwaarden? Perfect! Dan is het nu tijd om te kijken wat u verder moet doen om in aanmerking te komen voor de subsidie. U vindt een stappenplan met checklist via RVO.nl.

Zakelijke gebruikers

Verduurzamers krijgen pas subsidie als de materialen op de apparaten- of isolatiematerialenlijsten van de RVO staan. Het kan voorkomen dat bepaalde materialen daar niet op staan. Als aannemer of zzp’er in de bouw kunt u daarom voor uw duurzame producten een verzoek indienen voor een vermelding op de lijst. Wanneer de producten aan de gestelde eisen voldoen, worden ze aan de lijst toegevoegd. Zo weten uw klanten dat ze met de aanschaf en installatie van uw producten in aanmerking kunnen komen voor de subsidie

Hulp nodig?

Heeft u vragen over het kiezen van de juiste beglaasde kozijnen voor uw woning? Bijvoorbeeld omdat u twijfelt tussen hout, kunststof Neem dan contact met ons op. Ceran Totaalbouw B.V. helpt u graag op weg met het beste advies. 

OFFERTE
AANVRAGEN

Wilt u weten wat het kost om van uw huis een paleis te maken? Laat door ons berekenen of uw plannen en wensen haalbaar zijn.